Ultima orã: România suspendã noi zboruri timp de 14 zile, începând cu data de astãzi, 15 mai 2020

 

Comitetul National pentru Situatii de Urgentã a anuntat cã între 15 mai si 29 mai 2020 vor fi suspendate zborurile din România spre si dinspre urmãtoarele tãri:

– Spania

– Italia

– Germania

– Franta

– Austria

– Belgia

– Elvetia

– S.U.A.

– Marea Britanie

– Olanda

– Turcia

– Iran

Incepand cu data de 14 mai 2020 toate persoanele asimptomatice care revin in Romania dintr-o calatorie internationala se vor izola la domiciliu timp de 14 zile.

Daca persoana intoarsa din strainatate locuieste impreuna cu mai multe persoane la aceeasi adresa, izolarea se aplica tuturor persoanelor, daca nu exista alta adresa la care sa se poata autoizola aceasta.

Pentru persoanele care nu au posibilitatea indeplinirii conditiilor pentru masura de mai sus sau pentru cele care nu vor sa isi expuna familia, se poate opta pentru masura carantinei institutionalizate, in spatii special destinate puse la dispozitie de autoritati.

Important: Articolul 352 din Codul Penal prevede inclusiv pedeapsa cu închisoarea pentru „zadarnicirea combaterii bolilor”: cei care nu tin cont de aceste masuri si nu respecta indicatiile de carantina sau autoizolare pot primi o pedeapsa intre 6 luni şi 3 ani de închisoare, pedepse de până la 5 ani pentru cei care nu declară corect ţara din care au ajuns la frontiera României. Dacă cei care răspândesc boala ştiu că sunt bolnavi şi provoacă moartea unui alt cetăţean, atunci pedeapsa ajunge până la 15 ani de închisoare.

Știri asemănătoare

Lasă un comentariu