Galerie foto : Pescuitul la copcă pe Lacul fără fund de la Vintileasca

Chiar dacă pescuitul la copcă e practicat mai mult în zonele unde vremea permite îngroșarea gheții, asta nu înseamnă că doar cei ce trăiesc acolo se pot bucura de plăcerea unei ieșiri pe timpul iernii. Merită să încercați pentru că, pe lângă faptul că s-ar putea să vă placă, pescuitul la copcă vă oferă posibilitatea de a pescui (fără barcă) în aproape orice punct de pe suprafața unui lac sau râu.

Când și unde putem pescui la copcă ?

Pentru că gheața este o suprafață potențial periculoasă, vă sfătuim ca înainte de a începe pescuitul să verificați grosimea și starea gheții.

Rețineți că:
– gheața nu se formează într-un strat uniform, deseori fiind mai subțire în apropierea malului și în locurile unde există curenți.
– gheața nou formată (de culoare semitransparentă) este mai rezistentă decât cea veche (de culoare albă).
– zgomotele produse de gheață nu sunt obligatoriu periculoase, însemnând doar că aceasta se dilată sau se contractă în funcție de schimbarea temperaturii.
– grosimea minimă, care vă permite accesul în siguranță, este de 10 cm pentru gheața nou formată (semitransparentă) și de 20 cm pentru gheața mai veche (de culoare albă).
– zăpada căzută peste gheață reduce simțitor rezistența acesteia (prin încărcătura suplimentară) și în același timp încetinește procesul de înghețare (prin efectul izolator).

Sursa text : Pescar Mehedințean

Fotografii preluate de pe contul de facebook Felix Noapteș

 

Știri asemănătoare

Lasă un comentariu