Cerbu, un sat ignorat de autoritãti si pãrãsit de tineri

 

 

 

 

Cerbu, satul din comuna Jitia, în care odinioarã nu exista gospodãrie unde sã nu auzi tipãtul unui copil sau vocea rãstitã a vreunui pãrinte scos din pepeni de obrãzniciile odraslelor, astãzi parcã s-a afundat într-o liniste ce nu prevesteste nimic bun în viitorul apropiat.

Tinerii au ales calea strãinãtãtii sau au plecat spre orasele din apropiere. Au rãmas în urmã doar bãtrânii care privesc cu jind la satul lor care moare încet, încet.

Autoritãtile, care existã doar pe hârtie si pe statele de platã, în ziua de salariu si care îi întreabã pe ultimii cetãteni, aflati încã acasã, de sãnãtate doar în campania electoralã, nu vãd nimic din ce se mai petrece prin satele mãrginase. Dar ce spun eu, ei nu vãd nimic nici în centrul comunei, unde gunoaiele si câinii vagabonzi mai au un pic si intrã în biroul primarului, dar asta este altã poveste.

Ce mi-a atras însã atentia pentru a scrie acest articol, este o postare fãcutã pe facebook de cãtre un fost consilier local, care a ajuns la capãtul rãbdãrii vãzând câtã ignorantã existã din partea alesilor nostri. Este vorba despre o fântânã veche, din care se alimentau cu apã câteva gospodãrii în trecut si care astãzi a ajuns o simplã groapã care, din câte putem observa în fotografii, este o adevãratã capcanã pentru animale si nu numai, chiar un copil sau un bãtrân poate ajunge sã se rãneascã sau poate chiar si mai rãu, în aceastã fostã fântânã, care nu a fost mãcar astupatã cu un capac solid, nu mai spun de o reparatie, din care sã aparã din nou o sursã de apã, unde un trecãtor ar putea gãsi o canã cu apã rece.

Imaginile vorbesc de la sine:

 

Știri asemănătoare

Lasă un comentariu