Ultima orã: Pericol de inundatii pe râul Rm. Sãrat la Jitia

Din cauza ploilor din ultimile zile, azi 28.12.2020, debitul râului Rm. Sãrat a crescut simtitor, astfel încât întreaga albie a râului fiind acoperitã de ape. Podul improvizat pe DN 2N, din câteva tuburi de beton, care nu demult a fost „mãturat” de ape, riscã din nou sã fie distrus. Din informatiile primite, un utilaj privat a actionat la înlãturarea pamântului si a lemnelor aduse de ape, astfel tuburile sã poatã prelua cât mai multã cantitate de apã si totodatã prevenirea unui dezastru iminent. Vom reveni cu amãnunte…!

Citește mai mult

Foto-Video: Depunere coroanã de flori la Vintileasca în memoria eroilor cãzuti în urmã cu 104 ani în „Bãtãlia de Crãciun”

Bătălia de la Rămnicu Sărat – Decembrie 1916 Zilele acestea se împlinesc 104 ani de la cea mai importantă bătălie din timpul retragerii armatei române la sfârșitul anului 1916, în sudul Moldovei. După zile de lupte aprige în trecătorile Carpaților și consumarea nefavorabilă a operației de luptă Argeș-Neajlov, într-o ultimă încercare de a apăra capitala, armata română a primit ordinul de retragere și stabilizarea frontului în sudul Moldovei. Pentru ca această operațiune să se încheie cu succes, comandamentul român a pus la cale o strategie prin care să întârzie înaintarea…

Citește mai mult

Video: Pericol de inundatii pe Valea Râmnicului, râul Rm. Sãrat a distrus deja un pod provizoriu pe DN2N

Din cauza ploilor din ultimile zile, zãpada depusã în zona montanã a judetului Vrancea, mai exact în Vintileasca si Jitia, s-a topit, cauzând cresterea rapidã a debitului râului Rm. Sãrat. La Jitia, astãzi( 11 decembrie 2020), apele învolburate au distrus podul provizoriu de pe DN2N ce face legãtura cu localitatea Bisoca din judetul Buzãu, astfel câteva zeci de familii, ce apartin de comuna Jitia, au rãmas izolate.  

Citește mai mult

Informatie de ultimã orã: Sectia de votare nr. 341 Vintileasca îsi schimbã locatia de la scoala „Regina Maria” în cãminul cultural !

Informatie de ultimã orã ! „Bună seara! Vã aduc la cunoștință cã secția de votare nr. 341 de la Școala „Regina Maria” Vintileasca s-a mutat la Căminul Culural Vintileasca.” – ne informeazã primarul localitãtii, Tudorel Vâlcociu, pe contul sãu de Facebook.

Citește mai mult